Nieuwe toevoeging aan ons corona-protocol!

Heb je ons corona protocol al gelezen?

We hebben er een alinea aan toegevoegd:

Lesuitval
Mochten we tijdelijk de dansschool moeten sluiten, bijvoorbeeld vanwege nieuwe maatregelen of vanwege bevestigde corona besmettingen binnen de dansschool, dan schuiven we de lessen op. De gemist lessen halen we in aan het einde van het dansseizoen. In dat geval gaat de huidige cursus dus verder in januari of tot wanneer we alle 10 lessen van de cursus hebben gegeven.

Zo kan je er zeker van zijn dat je alle lessen kan volgen waar je je nu voor ingeschreven hebt!

Het totale corona protocol is hieronder te lezen, of hier in pdf vorm!!

Eindelijk, na lang wachten, gaat het nieuwe dansseizoen bij Dansschool Cariño vanaf 28 september weer van start! Wat kijken we er naar uit om jullie allemaal weer te zien in het Platformtheater en om kennis te maken met nieuwe cursisten. Omdat ieders gezondheid voor ons erg belangrijk is, is er achter de schermen hard gewerkt om onze danslessen coronaproof te maken.

Ruimte en ventilatie

We geven dit seizoen alleen les in de grote benedenzaal van het Platformtheater. Voorafgaand aan de avond worden de voordeur en de deur van de nooduitgang (achterin de zaal) tegen elkaar opengezet. In de zaal zelf zijn verschillende punten van frisse lucht toevoer en luchtafvoer. Om de verspreiding van druppels tegen te gaan blijven de ventilatoren uit.

Op de vloer zijn lijnen van 1,5 meter afgetekend, afstand houden wordt zo eenvoudiger. Het indansen voor de spiegel zullen we nu verspreid door de zaal doen. Je kunt de docent en assistent volgen terwijl je danst voor een denkbeeldige spiegel.

We geven geen dubbele lessen. We hebben daarom de dinsdagavond als extra avond toegevoegd en een aantal groepen verschoven. We geven nu dus slechts 1 les per uur waardoor er veel minder cursisten tegelijkertijd in het pand aanwezig zijn.

Lesuitval

Mochten we tijdelijk de dansschool moeten sluiten, bijvoorbeeld vanwege nieuwe maatregelen of vanwege bevestigde corona besmettingen binnen de dansschool, dan schuiven we de lessen op. De gemist lessen halen we in aan het einde van het dansseizoen. In dat geval gaat de huidige cursus dus verder in januari of tot wanneer we alle 10 lessen van de cursus hebben gegeven. Zo kan je er zeker van zijn dat je alle lessen kan volgen waar je je nu voor ingeschreven hebt!

Inhalen

Voorheen boden we veel ruimte om gemiste lessen in te halen. Om de spreiding zoveel mogelijk te beperken, en om te voorkomen dat de groepen op een moment te groot worden, bieden we die gelegenheid nu niet. We hopen dus van harte dat je geen les hoeft te missen!

Danspartners

We mogen wisselen van danspartners en bieden die gelegenheid ook graag. Je kunt er zelf voor kiezen of je wilt rouleren van danspartner of niet. Als je met je eigen danspartner komt, kun je met elkaar blijven dansen. Je mag er ook voor kiezen om wel mee te rouleren. We vragen de danskoppels die samen willen blijven dansen om aan de zijde van de spiegel te dansen. De dansers die geen vaste danspartner hebben kunnen zo aan de voorkant van de zaal dansen en wel wisselen van danspartners, op het teken van de docent.

Om geen onderscheid te maken tussen dansers die wel of niet willen wisselen, bieden we dit seizoen geen Rueda de Casino aan tijdens de lessen. De figuren uit de rueda komen wel aan bod, waardoor we in de toekomst het wel makkelijk weer kunnen oppakken.

Borrelen

Het naborrelen is en blijft een belangrijk onderdeel van Cariño. Dansen gaat immers ook om de gezelligheid rondom de les! Omdat horeca en dans nu even niet samen mag gaan, hebben we afgesproken dat de Prael (Boterdiep 75) zijn deuren voor ons opent en een plek voor ons reserveert. Zo kunnen we toch nog gezellig voor- en nakletsen met een drankje! Voel je dus vrij om voorafgaand aan je les of nadien naar de Prael te lopen en aan te geven dat je een danser bij Cariño bent.
 

Looproute

Je komt binnen via de ingang van het Platformtheater en gebruikt daar de desinfecterende spray bij binnenkomst. Vanuit daar loop je eerst naar de bar van de grote zaal, dus nadat je de trap op bent gegaan direct links. Daar kan je je jas en tas neerleggen en eventueel je (dans)schoenen aandoen. Je wacht tot je een seintje krijgt van je docent dat jouw groep begint en loopt dan via de voorkant (waar je net bent binnengekomen) de zaal in.

Na de les loop je via de achterzijde van de zaal (richting de spiegels) terug naar de bar om je jas en tas weer op te halen.

Als de volgende les begint en dus in de zaal danst, verlaat je het pand zoals je die bent binnengekomen, zo hoeven twee verschillende groepen elkaar niet te kruizen. Wanneer er (tijdens de wissel) verschillende groepen in het pand aanwezig zijn, zitten hier de schotten van de bar en de zaal tussen.

Gezondheidscheck

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Blijf dan thuis en laat je testen. Blijf ook thuis wanneer je deel uitmaakt van een lopend contactonderzoek of wanneer iemand in je huishouden klachten heeft. Wij worden graag op de hoogte gehouden als het coronavirus bij één van jullie of jullie gezinsleden is vastgesteld zodat wij maatregelen kunnen treffen. Mocht je twijfelen of je naar de dansschool kan komen, neem dan contact op met Karin via 06 – 45 95 85 77.

Tot slot

Wij willen jullie het allerliefst gewoon een knuffel (of een Cubaanse abrazo) geven! Helaas past dat nu niet. We zijn heel blij dat we weer mogen dansen en willen -net als jullie- heel graag onze deuren geopend houden. Wanneer we ons allemaal aan de voorschriften houden, kunnen we hopelijk zo snel mogelijk weer dansen zoals voorheen. Weet dus dat we graag dichtbij jullie zijn en daarom juist kiezen om zorgvuldig met de regels om te gaan. Help je mee?

Tot ziens op de dansvloer!