Hieronder vind je een variatie aan veelgestelde vragen. Voel je natuurlijk vrij om even contact met ons op te nemen als je nog andere vragen hebt!

Wat maakt jullie salsa Cubaans?

Salsa komt oorsponkelijk uit Cuba en dat is de salsa die wij bij Cariño dansen. We noemen dat ook wel “Casino”, zoals deze dans in Cuba heet. Het is een “ronde” dans, waarbij je veel om elkaar heen beweegt. Goed contact met je danspartner vinden we heel belangrijk. Omdat het een improvisatiedans is ben je continu op elkaar aan het afstemmen op een speelse manier. De muziek leidt je hierbij om zo helemaal op te gaan in de dans!

Kunnen wij als same sex koppel meedoen?

Natuurlijk! Salsa is een partnerdans waarbij de leider aangeeft hoe en welke figuren gedanst worden. De volger danst wat de leider aangeeft. Vaak is het zo dat de man leidt en de vrouw volgt, maar alle combinaties zijn mogelijk. Vrouwen kunnen dus prima met vrouwen dansen, mannen met mannen, of een vrouw kan een man leiden. Voor de cursus is het handig om een vaste rol met elkaar af te spreken, maar op feestjes wordt ook wel eens tijdens een nummer van rol gewisseld - als beide danspartners dat kunnen.

Zowel mannen als vrouwen hebben ruimte voor eigen styling: bewegingen met armen, heupen, schouders of bijvoorbeeld extra voetenwerk. Zo kan je je eigenheid in de dans uiten!

Heb ik speciale dansschoenen nodig en waar kan ik die het beste kopen?

Veel dames vragen welke dansschoenen ze het beste kunnen kopen. In Cubaanse salsa is het heel gebruikelijk om op platte schoenen te dansen. In Cuba dansen zelfs heel veel mensen gewoon op slippers ! Je sneakers of laarsjes zijn dus helemaal prima!

De dames van Cariño vinden dansschoenen heel fijn omdat die makkelijker over de vloer glijden. Stiekem vinden we hakken ook gewoon heel mooi. Veel Cubaanse danseressen dansen op sneakers en dat staat juist ook wel erg leuk, kies hierin vooral wat je zelf wilt!

Dansschoenen mogen goed strak zitten. Het is fijn als je voet niet kan schuiven in je schoen.
Een aantal danseressen is helemaal tevreden met goedkope schoentjes, andere danseressen kiezen voor duurdere merken. Wil je een keer in dansschoenen investeren? Bij Dancepointe in de nieuwe Ebbingestraat kan je verschillende merken en modellen passen, Bellanna kan je hierbij goed adviseren.

Geven jullie ook privéles?

Liever privé dansles? Dat kan voor jou alleen of voor jullie als (dans)stel. Vraag naar de mogelijkheden via info@dansschoolcarino.nl of app op 06 - 23 20 68 27.

Hebben jullie studentenkorting?

Ja! Als voltijd student ontvang je €10,- korting bij het volgen van een cursus. Je kan dit aangeven bij het aanmeldformulier, de korting wordt dan automatisch verrekend!

Kan ik ook in termijnen betalen?

In overleg met is betalen in termijnen mogelijk. Geef dit aan op het aanmeldformulier of stuur een mailtje naar info@dansschoolcarino.nl.

Wat betekent Cariño eigenlijk?

“Cariño” is Spaans voor genegenheid, schatje, liefde. Een veelgebruikt koosnaampje. Hoe meer je naar latinmuziek luistert, hoe vaker je het woord zal tegenkomen. Wij associëren het met wat wij als dansschool willen bieden: een plek waar je je welkom voelt en kunt genieten van de dans, muziek, cocktails en goed gezelschap.

Moet ik zelf een danspartner meenemen?

Nee hoor. Het is natuurlijk handig als je zelf een danspartner hebt, maar wij proberen er altijd voor te zorgen dat de leider-volgerverhouding gelijk is. Zo hoeft niemand op elkaar te wachten. Het is daarom wel belangrijk dat je je op tijd afmeldt als je een keer niet kunt, zodat we vervanging kunnen regelen. Tot nu toe gaat het heel goed en hoeft er nooit iemand alleen te dansen!

Ik heb al danservaring, kan ik instromen?

Jazeker! Als je al ervaring hebt met salsa willen we het liefst een keer met je dansen, zodat we een inschatting kunnen maken van welk niveau het beste bij je past. Soms laten we je in twee groepen meedoen om te kijken hoe het bevalt. De ervaring leert namelijk dat iedere dansschool het toch net weer even anders doet. Samen proberen we een groep te vinden die het beste op jouw niveau aansluit. Tussentijds aanpassen kan ook altijd.

Heb je nog geen salsa ervaring? We raden aan om zeker in het begin niet te snel door te stromen. Een goede technische basis helpt je de rest van je salsadanscarriere! Het beste kan je dan bij “Beginners 1” beginnen. Ga je je vervelen? Overleggen kan altijd!

Waar vind ik fijne latinmuziek?

We hebben lijsten op Spotify waar de muziek die we tijdens de cursus draaien instaat. Deze Cariñolijsten zijn ingedeeld per groep en als het goed is herkenbaar als je cursist bent bij ons. Naast de salsamuziek hebben we ook lijsten voor bolero, bachata en merengue. Klik hier om ze te beluisteren op Spotify

Hoe gaat dat samen dansen op feestjes?

Veel salsadansers in Groningen dansen de Cubaanse stijl. Er zijn vrijwel ieder weekend meerdere salsafeesten. Omdat je bij ons direct leert improviseren (zowel als volger als als leider!) kan je al snel met verschillende mensen dansen. Veel Cariño-dansers spreken ook af om samen naar feesten te gaan, zodat er altijd iemand is die je kent. Maar ook met (dan nog) onbekenden zal je dus makkelijk kunnen dansen!

Waar kan ik foto's en filmpjes terugzien?

We plaatsen foto’s en filmpjes op onze social media: Facebook (fb.nl/dansschoolcarino) en Instagram (@dansschoolcarino).

We bekijken foto’s van te voren zorgvuldig en probeer ervoor te zorgen dat iedereen er leuk op staat. Wil je dat een foto wordt verwijderd? Geef dat gerust aan, dan wordt de foto van de site gehaald.

Wil je me helpen dansen op mijn bruiloft?

Gaan jullie trouwen en willen jullie de avond graag beginnen met een mooie openingsdans? Op basis van jullie wensen maken we een choreografie of worden jullie ondersteunt bij een improvisatiedans. We kunnen ook verschillende dansstijlen inzetten om tot een zo mooi mogelijke dans te komen!

Van te voren kun je afspreken om wensen en mogelijkheden door te nemen. Mail via info@dansschoolcarino.nl of bel/whatsapp naar 06 - 23 20 68 27.

Heb je nog andere vragen?

Stel ze gerust! Je kunt Maarten mailen via info@dansschoolcarino.nl of whatsappen op 06 - 23 20 68 27.
De knop hieronder brengt je naar de pagina waar je alle co
ntactgegevens van ons kan zien.

Copyright Dansschool Cariño